Arrangement

Visning af filmen “Organiseret Vildskab” og efterfølgende debat om vild natur på Kulturøen i Middelfart

120 deltagere havde mandag d.30. januar fundet vej til Kulturøen i Middelfart, hvor foreningen Middelfart Vilde Kommune i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening i Middelfart havde arrangeret fremvisning af Phie Ambos film: “Organiseret Vildskab” - med efterfølgende debat.

Gennem 4 år følger filmen Aalborg kommunes projekt og ambitiøse forvandling af Hammer Bakker fra Industri Skov til et mere vildt landskab.

Phie Ambo skriver i sit oplæg til filmen:” Lige nu er mange af os optagede af, hvad vi kan gøre for den skrantende natur i Danmark, og der er masser af gode viljer. Danskerne er stille og roligt ved at lære nye begreber som “biodiversitetskrise” og “plantageskov”. Men når først ideerne skal udføres er det straks sværere, fordi vi som mennesker ikke bryder os om hverken forandring eller afgivelse af territorier.

Filmen er næste skridt i fortællingen om rewilding af naturen. Den handler om os som mennesker i denne proces - vi er i gang med at tage de første skridt sammen mod en rigere natur, men rejsen er stadig lang”.

Den efterfølgende debat blev fint styret af Højskolelærer og journalist Martin Burlund. Deltagernes spørgelyst og panelets forskellige perspektiver på, hvad der skal gøres for at fremme naturen, var både inspirerende og lærerig. På den korte tid der var til rådighed, nåede vi langt omkring.

I debatpanelet deltog:

  • Jakob Nielsen - Klima, Natur og Genbrugs Udvalget - Middelfart Kommune
  • Linda Frølund Hansen - Middelfart Vilde Kommune
  • Jørgen Chemnitz - Natur, Miljø og Klimaudvalget - Kolding Kommune
  • Lars Lindskrog Christiansen - Dansk Botanisk Forening
  • Villy Munk Asmussen - Danmarks Naturfredningsforening Middelfart
  • Sebastian Johnshøj - Vicepræsident i Danmarks Naturfredningsforening


Vi havde en god debat, som kun gav endnu mere lyst til at gør mere for at give naturen bedre betingelser.

Tak til Middelfart Kommune for økonomisk støtte og til “Middelfart Vilde Kommune” for deres gode arbejde.

Tak til paneldeltagerne - og en særlig tak til Villy Asmussen fra Middelfart DN og Vicepræsident Sebastian Jonshøj fra DN.